Rijopleiding in Emmen

Een rijopleiding bestaat uit een praktijk en een theorie deel. Je kunt al beginnen met de lessen zonder het theoriecertificaat,maar voordat je praktijkexamen kunt doen moet je dit certificaat wel gehaald hebben.

Praktijk

Het praktijk deel bestaat uit lessen. Onder deskundige begeleiding leer je wat er allemaal bij komt kijken om een voertuig te kunnen besturen en beheersen. Ook word je wegwijs gemaakt in het verkeer en vergroot je jouw verkeersinzicht. Je wordt volgens het “nieuwe rijden” opgeleid. Dit houdt in dat je veilig, milieubewust en op een sociale manier leert rijden. Stap voor stap word je voorbereid op het praktijkexamen van het CBR.

Het is mogelijk om een Tussentijdse Toets (TTT) te doen bij het CBR. Dit kan als je ongeveer 80% van je praktijklessen achter de rug hebt. Het voordeel van de TTT is dat de toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Je kunt dan al een beetje inschatten hoe het op het definitieve examen gaat. De toets bestaat uit een rit met de lesauto, waarbij je twee bijzondere verrichtingen moet uitvoeren. Als dit door de examinator als goed wordt beoordeeld, krijg je voor dit onderdeel vrijstelling voor het examen. Voordat je deze toets kunt doen, moet je wel een geldig theoriecertificaat hebben.

Theorie

Om je praktijkexamen of een TTT te kunnen doen, moet je eerst een theoriecertificaat halen. Er zijn diverse mogelijkheden om dit te doen. Via de rijschool kun je boeken, CD-roms of internetpakketten aanschaffen. Op verzoek kun je een aantal theorielessen onder begeleiding volgen. Vraag naar de mogelijkheden. Het theorie examen kun je zelf aanvragen bij het CBR.

16 jaar en beginnen met je rijbewijs? zo werkt het:

  • Ben je 16 jaar? Dan mag je beginnen met je theorie-examen
  • Ben je 16,5 jaar? Dan mag je gaan lessen
  • Als je 17 jaar geworden bent mag je het rij-examen afleggen
  • Heb je het rijbewijs behaald? Dan mag je totdat je 18 bent rijden met je coach
  • Nadat je 18 geworden bent mag je zelfstandig autorijden
Rijschool Rijblijwijs
Valtherlaan 216
7815 BH Emmen

0591 - 617559
06 - 14051084
info@rijblijwijs.nl